Tuňák s kaviárem a limetkovou pěnou
Suroviny
- 200 g Tuňák obecný
 - 40 g Kaviár
 - 60 g Créme fraiche
 - 40 g Šalotka
 - 20 g Limetková kůra
 - 8 g Zázvor mletý
 - 4 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 3 g Chilli koření mleté
 - 10 g Petržel kudrnka
 - 80 g Olej olivový extra panenský
 - 30 g Kerblík
 - 50 ml Omáčka sójová
 - 40 ml Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 575 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 77 mg
 - Draslík 603.2 mg
 - Vláknina 2573 mg
 - Vitamín A 2573 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, vložíme do misky, přisypeme zázvor, chilli koření, pepř, přilijeme limetkovou šťávu, sojovou omáčku, promícháme, tuňáka nakrájíme na malé plátky a vložíme do misky. Rybu v marinádě obalíme a necháme pár minut uležet. Do oleje vložíme list kerblíku, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Do créme fraiche vmícháme strouhanou limetkovou kůru, 15 ml limetkové šťávy a promícháme.
 - 
                                2
Plátky tuňáka upravíme na talířky, doplníme kaviárem, pokapeme kerblíkovým olejem a ozdobíme limetkovým créme fraiche a snítkou petrželky.