Pikantní kapiová omáčka studená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 401 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 25.7 mg
 - Draslík 132 mg
 - Vláknina 679.4 mg
 - Vitamín A 679.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.9 mg
 - Vitamín E 6.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sterilizované kapie a feferonky drobně nasekáme, dáme je do misky. Přidáme oloupaný, také drobně nasekaný česnek. Zeleninu dochutíme solí, pepřem, posypeme mletou paprikou a zalijeme olivovým olejem. Všechny suroviny v misce důkladně promícháme. Nakonec do směsi přimícháme zakysanou smetanu s majonézou, opět promícháme.
 - 
                                3
Připravenou omáčku uskladňujeme v lednici ve vhodné kuchyňské nádobě. Servírujeme studenou s pečeným masem, anebo vařenými brambory.