Štáva z bezinek s vůní vanilky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 174.9 mg
 - Vláknina 9861.6 mg
 - Vitamín A 9861.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté bezinky necháme okapat, otrháme kuličky a prolisujeme je v odšťavovači.
 - 
                                2
Získanou šťávu (1 litr) dáme do smaltované nádoby. Přidáme vodu, cukr, vanilkový lusk, hřebíčky, kousek celé skořice a šťávu pomalu přivedeme k varu. Vaříme jen do doby (asi 5-7 minut), než se cukr rozvaří. Přimícháme kyselinu citronovou, necháme přejít varem asi 2-3 minuty a hrnec odstavíme z plotny.
 - 
                                3
Horkou šťávu naléváme do čistých suchých lahví přes trychtýř se sítkem. Dobře je uzavřeme a uskladníme na tmavém, chladném místě.