Celerové tyčinky s mangovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Celer bulvový
 - 200 g Mango
 - 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 60 g Strouhanka
 - 10 g Skořice mletá
 - 30 g Olej olivový extra panenský
 - 60 g Kokos strouhaný
 - 800 ml Voda pitná
 - 8.16 ml Olej slunečnicový
 - 20 ml Limetková šťáva
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1165 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 153.9 mg
 - Draslík 335.6 mg
 - Vláknina 8692.5 mg
 - Vitamín A 8692.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celer očistíme, nakrájíme na delší hranolky, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 5 minut. Scedíme, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci, strouhanku smícháme s kokosem, solí, pepřem, mletou skořicí a v této směsi celer obalíme. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přiložíme tyčinky a smažíme dozlatova.
 - 
                                2
Mango oloupeme, vložíme do mixéru, zakápneme limetkovou šťávou a rozmixujeme. Kaši dáme do misky, přidáme žloutek, metlou rozšleháme a postupně přiléváme slunečnicový olej, stále šleháme, až vznikne hustší krém.
 - 
                                3
Tyčinky upravíme do misky a podáváme s mangovou omáčkou.