Bramborové knedlíky jako příloha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 1 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 516.3 mg
- Vláknina 7450 mg
- Vitamín A 7450 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, omyté brambory uvaříme v osolené vodě. Potom je scedíme, necháme dobře vychladnout. Prolisujeme nebo pomeleme na masovém strojku. Rozklepneme vejce, osolíme, přisypeme krupici a mouku. Rukama vypracujeme tuhé těsto, z kterého tvarujeme šišky dlouhé 12 cm a silné 5 cm.
-
2
Vaříme je v hrnci s vroucí vodou cca 10 minut, potom je ještě povaříme dalších 15 minut, nato vybereme knedlíky z vody, ihned je nití nakrájíme na plátky.
Komentáře k receptu
- sarka H.
- 08.09.2015 14:18:42
V surovinách chybí vajíčko, přitom v návodu je - dála jsem jedno. Brambory strouhám na struhadle. Když není krupička, přidávám o to více hrubé mouky. Pro krásně hladký vzhled knedlíků, knedlíky obalím v potravinářské folii a dám vařit do vroucí vody, po 20 minutách vyndám a sundám fólii. Takto jsou výborné. V receptu je trochu zmateční čas vaření - nejspíše bylo myšleno, aby se po 10 minutách stáhla teplota, myslím že to se ani nemusí. Jinak klasický dobrý recept na bramborové knedlíky.
Odpovědět