Domácí nudle do polévek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 19.4 mg
 - Vláknina 2160 mg
 - Vitamín A 2160 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vále zpracujeme hrubou mouku s vejcem, špetkou soli a lžící vody. Těsto běhen zpracovávání podle potřeby podsypáváme hrubou moukou.
 - 
                                2
Vzniklé tuhé těsto rozválíme na velmi tenkou placku, kterou necháme chvíli zaschnout.
 - 
                                3
Potom placku nakrájíme na pruhy asi 3cm široké. Pruhy naskládáme na sebe a krájíme z nich tenké nudličky.
 - 
                                4
Nudličky rozložíme na vál a necháme úplně zaschnout. V uzavřené krabičce uchováme až do použití.