Bramborový nákyp s kotletami
Suroviny
- 750 g Brambory
 - 100 g Hrášek mražený
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 350 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Sůl
 - 8 ks Vepřové kotlety
 - 1 ks Pepř bílý
 - 1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 824 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 97287 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 200.7 mg
 - Draslík 1782.4 mg
 - Vláknina 19275 mg
 - Vitamín A 19275 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme je na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm opečeme. Osolíme, opepříme a vyjmeme je z pánve. Ve výpeku opečeme žampiony nakrájené na půlky, osolíme je a opepříme.
 - 
                                2
Na druhé pánvi rozehřejeme máslo a cibuli s česnekem nakrájené nadrobno na něm podusíme. Zaprášíme moukou, mírně opražíme, zředíme vývarem a smetanou, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Maso, brambory a hrášek navrstvíme do vymazané zapékací mísy, osolíme, opepříme, zalijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
 - 
                                4
Hotový nákyp podáváme posypaný sekanými čerstvými bylinkami.