Petrželová polévka s vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 617 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 147.4 mg
 - Draslík 965.4 mg
 - Vláknina 5122.3 mg
 - Vitamín A 5122.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 102.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou petržel uvaříme doměkka a rozmixujeme.
 - 
                                2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a spolu s petrželí asi 15 minut povaříme. Přidáme sůl, pepř muškátový květ a polévku procedíme. Odstavíme z ohně a přilijeme smetanu.
 - 
                                3
Do polévky v talířích dáme plátky uvařených vajec posypaných nasekanou petrželkou.