Zajíc pečený na másle s okurkou
Suroviny
- 300 g Chléb konzumní
- 120 g Křen
- 100 g Máslo čerstvé
- 30 g Okurky nakládané
- 12 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 1 g Bobkový list
- 2 g Hřebíček
- 15 g Paprika mletá sladká
- 1200 g Zaječí maso
- 800 ml Vývar z hovězích kostí
- 20 ml Citronová šťáva
- 6 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1413 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 188.7 mg
- Draslík 1476.5 mg
- Vláknina 4087.3 mg
- Vitamín A 4087.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a odblaněného zajíce naporcujeme, osolíme, opepříme potřeme prolisovaným česnekem a posypeme mletou paprikou.
-
2
Porce zajíce vyskládáme do pekáčku, přidáme máslo, zakapeme citronovou šťávou, okořeníme bobkovým listem, hřebíčkem, přiložíme pokrájené kyselé okurky, podlijeme vývarem, pekáček vložíme do trouby a pokrm pečeme asi 1 hodinu.
-
3
Porce zajíce upravíme na talíře, posypeme strouhaným křenem, přelijeme výpekem a podáváme s chlebem.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář