Slezské škvarkové pirohy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 150 g Vepřové škvarky
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 0.36 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 1105.8 mg
  • Vláknina 15657.5 mg
  • Vitamín A 15657.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě a pak je ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s třetinou škvarků, které jsme nakrájeli na malé kousky.

  • 3

    Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme k nim dvě vejce, krupici, mouku a sůl a vypracujeme těsto. Do něj pak vmícháme směs škvarků s česnekem.

  • 4

    Těsto rozválíme na přibližně půl centimetru silný plát a rozkrájíme ho na čtverce. Na každý díl těsta pak dáme škvarky, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a čtverec přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník. Kraje k sobě pevně přitiskneme.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej a pirohy na něm smažíme, až mají zlatavou barvu. Podáváme je teplé.

Komentáře k receptu