Jablečné taštičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 10 plátek Listové těsto
  • 2 polévková lžíce Margarín
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 106 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 92.7 mg
  • Vláknina 3181 mg
  • Vitamín A 3181 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. V pánvi na rozehřátém margarínu opékáme jablka spolu s nasekanými mandlemi asi 3 minuty. Potom poprášíme třtinovým cukrem, vanilkovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Nakonec jablka zakapeme limetkovou šťávou, okořeníme skořicí a necháme zvolna podusit 5 minut.

  • 2

    Plátky zmrazeného listového těsta rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a po rozmrznutí jednu stranu plátků několikrát nakrojíme (po vytvarování taštičky vzniknou na povrchu otvory ve tvaru čárek). Na druhou stranu každého plátku naneseme lžící prochladlou jablečnou náplň a přiklopíme nakrojenou stranou. Okraje těsta přimáčkneme vidličkou.

  • 3

    Taštičky pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 20 minut dozlatova. Po upečení necháme vychladnout, pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu