Kuře v marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1052 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 336.1 mg
  • Draslík 865.4 mg
  • Vláknina 1895.8 mg
  • Vitamín A 1895.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší omyté a osolené kuře opečeme ze všech stran na oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, osmahneme, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Občas podlijeme vodou.

  • 2

    Kuře vyndáme a rozdělíme na porce. Do horkého výpeku vmícháme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, cukr, pepř a worcestr nebo sojovou omáčku. Do takto připravené marinády vložíme porce kuřete a necháme v chladu uležet. Nejlépe do druhého dne.

  • 3

Komentáře k receptu