Krupicové kudlásky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Krupice dětská
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 59 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 64.6 mg
  • Draslík 20.8 mg
  • Vláknina 16.5 mg
  • Vitamín A 16.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme vejce se solí a rozšleháme ho vidličkou. Přisypeme krupici, přidáme lžíci vody, sůl, lžičku másla a vymícháme polotuhé těsto. Omyjeme petrželku, velmi drobně ji pokrájíme a přimícháme do těstíčka, které by mělo být polotuhé. V hrnci si přivedeme k varu 1 litr vody. Lžičkou vykrajujeme kudlásky, vkládáme je do vařící vody a vaříme je 3-5 minut podle velikosti.

  • 2

    Krupicové kudlásky podáváme jako přílohu k omáčkám nebo je použijeme jako vložku do polévek.

Komentáře k receptu