Bramborové pivní tyčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 5 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 2866 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 153.9 mg
  • Draslík 385.3 mg
  • Vláknina 10577.6 mg
  • Vitamín A 10577.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme brambory, do hrnce nalijeme 5 dl vody a vaříme je do měkka. Uvařené brambory scedíme, vychladlé oloupeme a nastrouháme do mísy. Přisypeme k nim hladkou mouku, promícháme, uděláme do nich důlek, do něj nalijeme 0,5 dl piva, přidáme žloutek, sůl, pepř, kmín a prášek do pečiva. Těsto dobře promícháme. Mělo by být dostatečně tuhé, podle potřeby můžeme ještě přidat mouku. Těsto položíme na pomoučený vál a dobře ho rukama uhněteme. Nesmí se lepit.

  • 2

    Válečkem vyválíme placku, silnou asi 5 - 6 mm. Rádýlkem nakrájíme proužky široké asi 2 cm a dlouhé 10 cm a klademe je na plech, vvyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme hrubou solí a sezamem. Plech s tyčkami vložíme do předehřáté trouby. Pečeme do zlatova při 180 - 190°C přibližně po dobu 20 minut.

Komentáře k receptu