Krkonošský macek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 77 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 134.5 mg
 - Draslík 861.4 mg
 - Vláknina 13965.5 mg
 - Vitamín A 13965.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nastrouháme a zalijeme vroucím mlékem. Přidáme rozšlehaná vejce, oloupaná, na kostičky nakrájená jablka, tvaroh, vanilkový cukr a skořici. Vše umícháme dohladka.
 - 
                                2
Tvarohovou hmotu rozetřeme do silně vymazaného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
 - 
                                3
Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.