Zapékané dřevorubecké brambory s houbami
Suroviny
- 250 g Houby čerstvé
 - 300 g Anglická slanina
 - 0.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 ks Cibule
 - 8 ks Vejce slepičí
 - 1.5 kg Brambory
 - 0.5 polévková lžíce Hořčice
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
 - 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 861 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 361.1 mg
 - Draslík 1488.3 mg
 - Vláknina 16010.5 mg
 - Vitamín A 16010.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.2 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé houby očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky a dáme do pánve na rozpálený olej (3 lžíce). Osolíme mořskou solí, ochutíme bílým pepřem a kmínem, promícháme a dusíme do doby, až se vydusí všechna šťáva a začnou se smažit.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky. Anglickou slaninu pokrájíme na kostky. Ovařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Vejce si v hrnečku rozkvedláme se solí (1/2 lžičky), hořčicí a (1/2 lžičky) pepřem. Pažitku a petrželkou omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                4
V hlubším pekáči si na oleji (2 lžíce) vysmažíme anglickou slaninu, přihodíme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme houby, promícháme a ještě chvíli vše společně smažíme. Na houbovou směs poklademe plátky brambor, pokapeme je olejem, osolíme (1/2 lžičky) a zalijeme vajíčky.
 - 
                                5
Pekáč s bramborami vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova.
 - 
                                6
Pečeme při 200 °C asi 40 minut.