Polévka s vejci a drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 101 g
 - Sodík 190 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 257.3 mg
 - Draslík 86.6 mg
 - Vláknina 3847.5 mg
 - Vitamín A 3847.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si připravíme drobenku: do mísy dáme hrubou mouku, 1 vejce a trošku vody (asi 0,2 dl). Mouku s vajíčkem promícháme, dáme na pomoučený vál, rukama uhněteme tuhé nudlové těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Drobenku necháme na vále proschnout. (Na jednu porci polévky dáváme 1,5-2 lžíce strouhání, ostatní si odložíme.)
 - 
                                2
Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.
 - 
                                3
V hrnci rozehřejeme máslo, vyklepneme na něj 3 vajíčka a umícháme vaječnou nepřipečenou smaženici. Když ztuhne, zalijeme ji 1 litrem horké vody a přivedeme k varu. Přidáme do ní masox, nastrouhanou mrkev a pomalu vaříme 10 minut. Pak přidáme drobení, zavaříme ho asi 3-4 minuty, dochutíme solí, přidáme pažitku a podáváme.