Kočičí tanec z Krkonoš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1290 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 85 g
 - Sodík 218 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 5.8 mg
 - Draslík 722.7 mg
 - Vláknina 53547.8 mg
 - Vitamín A 53547.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou a přebranou čočku namočíme hodinu před vařením do studené (0,75 l) vody. Kroupy dobře promyjeme, dáme do druhého hrnce, zalijeme teplou vodou (0,75 l), pomalu vaříme se lžičkou majoránky a polovinou lžičky soli asi 60 minut.
 - 
                                2
Oloupeme cibuli, pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném oleji cibuli osmažíme jen dorůžova.
 - 
                                3
Do vody s čočkou dáme 1 celou oloupanou cibuli, půl lžičky soli, vaříme asi 45 minut. Uvařenou čočku i kroupy slijeme ze zbývajících vývarů a smícháme je. (Z čočky vyjmeme uvařenou cibuli.)
 - 
                                4
Ke kroupové čočce přidáme prolisovaný česnek, pepř, podle chuti ještě dosolíme, směs dáme do pekáčku, který jsme vymazali sádlem. Povrch směsi pokryjeme cibulí a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 20-30 minut.
 - 
                                5
Ke každé porci podáváme plátek uzeného vařeného masa.