Kozákovské zahuštěné brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 407 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 865.2 mg
 - Vláknina 11023.6 mg
 - Vitamín A 11023.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané a omyté brambory (pokud možno moučné brambory) pokrájíme na čtvrtky a uvaříme je doměkka v osolené vodě s kmínem. Vaříme do doby, až se rozpadávají. Potom je scedíme, ale nepatrně vody necháme v bramborách.
 - 
                                2
Mezitím si oloupeme cibuli, drobně ji pokrájíme a na rozpuštěném másle zpěníme. Posypeme moukou a usmažíme za stálého míchání tmavou jíšku - jen dáme pozor, abychom ji nepřipálili!
 - 
                                3
Potom cibulku s jíškou zamícháme do brambor a krátce pod pokličkou podusíme.
 - 
                                4
Zahuštěné brambory dochutíme solí a ke každé porci podáváme sklenici podmáslí.