Sladké chřupance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 152.7 mg
 - Draslík 40.8 mg
 - Vláknina 4287.5 mg
 - Vitamín A 4287.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl, máslo (50 g) a vodu. Vše promícháme a uhněteme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a odložíme na 12 hodin do chladničky.
 - 
                                2
Druhý den těsto na vále rozválíme na placku o síle asi 0.5 mm a nakrájíme z ní čtverce o rozměru 8 x 8 cm.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme máslo (50 g) s olejem a placky osmažíme z každé strany dozlatova. Horké posypeme práškovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem. Podáváme teplé.