Preclíky z Jilemnic
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 423 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 162.8 mg
 - Draslík 330.1 mg
 - Vláknina 8842.5 mg
 - Vitamín A 8842.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme hladkou mouku, uděláme jamku, do ni rozdrobíme kvasnice, posypeme je 0.5 lžičkou cukru, přilijeme vlažné mléko podle potřeby 1-1.5 dl, přidáme vejce, sádlo, sůl, drcený kmín a vypracujeme tužší těsto.
 - 
                                2
Těsto dáme na vál, rozdělíme ho na několik dílů, ze který si ručně vyválíme tenké válečky a vytvarujeme preclíky. Dáme je na plech, vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova.