Lívance s rajčaty
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hrubá
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 200 g Rajčata
 - 30 g Kopr čerstvý
 - 15 g Droždí
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 200 g Kečup ostrý
 - 150 g Jogurt bílý
 - 1 ks Vejce křepelčí
 - 1 špetka Sůl
 - 0.5 špetka Pepř černý mletý
 - 1 dl Pomerančová šťáva
 - 0.04 dl Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 208 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 23.2 mg
 - Draslík 766.6 mg
 - Vláknina 8972.9 mg
 - Vitamín A 8972.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata umyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a do dalšího použití necháme stranou. Jogurt vylijeme do vhodné nádoby, přidáme nasekaný kopr, promícháme a zatím odložíme do lednice.
 - 
                                2
Do misky vysypeme mouku s kypřícím práškem, rozdrobíme droždí, přidáme vejce, vylijeme pomerančovou šťávu s kečupem, med, dvě lžíce oleje. Všechny suroviny šleháme, podle vlastní chuti přimícháme sůl, pepř, pokračujeme ve šlehání, aby nám vzniklo hladké těsto, které přikryjeme a necháme 10 minut odpočinout.
 - 
                                3
Pánev potřeme olejem, rozpálíme, na lžíci překládáme těsto do tvaru kolečka na pánev, opečeme po jedné straně, obrátíme a dorůžova opékáme druhou stranu. Lívance pečeme do skončení těsta a udržujeme je až do podávání teplé.
 - 
                                4
Hotové lívance podle porcí rozdělíme na talíře, naskládáme je do tvaru sloupu, mezi ně dáme plátky rajčat, přidáme připravený jogurt, posypeme mletými ořechy a ihned podáváme.