Vafle s anglickou slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1006 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 518 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 166.7 mg
 - Draslík 482.8 mg
 - Vláknina 6817 mg
 - Vitamín A 6817 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 10.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 622.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, přidáme sůl, rozklepneme celé vejce, dvě lžíce oleje, nakonec vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladké těsto. Nádobu s těstem přikryjeme a na 5 minut necháme odpočinout.
 - 
                                2
Vaflovou formu potřeme trochou oleje, rozehřejeme, nalijeme do ní přiměřené množství těsta a vafli pečeme dorůžova. V pečení pokračujeme do skončení těsta, vafle do dalšího použití udržujeme teplé.
 - 
                                3
Tenké plátky anglické slaniny položíme na rozpálenou pánev a opečeme ji do křupava, po upečení každý plátek posypeme mletou paprikou.
 - 
                                4
Hotové vafle rozdělíme na talíře, na ně naaranžujeme opečené plátky slaniny, každou porci posypeme jemně nastrouhaným sýrem, pokapeme ostrým kečupem a ihned servírujeme.