Pečený pstruh plněný zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 299 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 130.5 mg
 - Draslík 1106.2 mg
 - Vláknina 6602.9 mg
 - Vitamín A 6602.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev, kořen petržele a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a nasekáme najemno.
 - 
                                2
Vykuchané ryby omyjeme, osušíme, ochutíme kmínem a osolíme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nakrájenou zeleninu a houby, opepříme a osolíme, na závěr ještě přidáme nasekanou petrželku. Směsí naplníme připravené ryby, které pak obalíme plátky slaniny.
 - 
                                4
Naplněné pstruhy položíme na pečicí papír, rozložený na plechu nebo ve větší zapékací míse a pečeme je přibližně 15 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.