Podkrkonošské kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1549 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 36.7 mg
 - Draslík 310.9 mg
 - Vláknina 1343 mg
 - Vitamín A 1343 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnuté sušené houby, kmín a opláchnutý uzený bůček dáme vařit do části vývaru. Ve zbytku vlažného vývaru rozmícháme chlebový kvásek. Uvařený bůček vyjmeme a do získaného vývaru zavaříme rozmíchaný kvásek.
 - 
                                2
Uzený bůček nakrájíme na drobné kostky a spolu s cibulkou jemně nakrájenou a dorůžova osmahnutou na másle s brambory nakrájenými na kostky přidáme také do vývaru.
 - 
                                3
Polévku vaříme a když jsou brambory měkké, přimícháme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit.
 - 
                                4
Kyselo dle potřeby osolíme a krátce povaříme.