Sardinky ve vinném těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Citrony
  • 400 g Sardinky v oleji
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 200 ml Víno bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 202.7 mg
  • Draslík 170.9 mg
  • Vláknina 6520 mg
  • Vitamín A 6520 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky v oleji necháme okapat, do misky nasypeme mouku, přidáme vejce, přilijeme bílé víno a vypracujeme vinné těstíčko. Každou sardinku v něm obalíme. Na pánvi rozehřejeme olej od sardinek a obalené rybky v něm zprudka osmažíme.

  • 2

    Rybky rozdělíme na talířky, ozdobíme plátkem citronu a podáváme jako předkrm.

Komentáře k receptu