Vepřový řízek moravský (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Vejce slepičí
  • 30 g Sůl
  • 200 g Šunka dušená
  • 1000 g Vepřová kýta
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Slanina vepřová
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 83.34 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1276 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 132.7 mg
  • Draslík 361.7 mg
  • Vláknina 630 mg
  • Vitamín A 630 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu opláchneme a ukrojíme z ní přes vlákno větší tenčí plátky. Rozklepeme je do tenka, osolíme a naplníme směsí vajec míchaných na slanině se šunkou.

  • 2

    Zabalený řízek spíchneme párátkem, ponoříme jej do mírně osoleného hladkého těstíčka z rozšlehaných vajec s mlékem a z prosáté mouky.

  • 3

    Po částečném okapání řízek usmažíme v horkém oleji do zlatavé barvy.

  • 4

    Vyjmeme párátka a řízek ihned podáváme.

  • 5

    Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na kostičky a částečně roztavíme. Osmahneme na ni šunku nakrájenou na kostičky, zalijeme rozmíchanými vejci, mírně osolíme a necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu