Marinované telecí plátky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 31 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 180.3 mg
- Draslík 788.3 mg
- Vláknina 1115.2 mg
- Vitamín A 1115.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. 
- 
                                2Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Plátky masa namočíme do piva, posypeme nakrájenou cibulí, dáme do mísy a necháme je chladu alespoň 30 minut uležet. 
- 
                                3V pánvi rozehřejeme sádlo, uleželé plátky masa na něm prudce z obou stran opečeme, pak zaprášíme moukou, přidáme koření a prolisovaný česnek, přilijeme pivo, promícháme a přikryté poklicí krátce dusíme. 
- 
                                4Měkké maso na talířích přelijeme šťávou a podáváme s vařenými bramborami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        