Marinované pečené telecí kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 8 ks Rajčata
  • 4 ks Telecí kotlety
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1132 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 932 mg
  • Bílkoviny 163 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 655 mg
  • Draslík 3004.6 mg
  • Vláknina 4020.7 mg
  • Vitamín A 4020.7 mg
  • Vitamín B6 4.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek rozdrtíme, vybereme menší tvrdá rajčata a zlehka do nich nařízneme ostrým nožek kříž.

  • 2

    V míse rozmícháme olej s vínem, solí, pepřem, česnekem a promnutým rozmarýnem. Marinádou potřeme kotlety po obou stranách a na 3 hodiny kotlety do marinády ponoříme. Pod fólií necháme marinovat v chladničce. Během marinování maso občas obrátíme.

  • 3

    Pekáč vytřeme máslem, vložíme do něj marinované kotlety, obložíme rajčaty, která zakapeme marinádou (zbude-li nám, přelijeme jí kotlety). Maso pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Hned podáváme.

Komentáře k receptu