Bůček v zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Grilovací koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Kapie
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 dkg Anglická slanina
  • 0.5 kg Vepřový bok
  • 0.5 kg Zelí kysané
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 93.4 mg
  • Draslík 289.4 mg
  • Vláknina 955 mg
  • Vitamín A 955 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmahneme na kostky nakrájenou slaninu, ke které přidáme kostičky cibule a papriky a necháme zesklovatět.

  • 2

    Přidáme bůček nakrájený na kostky a posypeme grilovacím kořením. Osmahneme a zalijeme troškou teplé vody. Za občasného podlévání a míchání dusíme doměkka.

  • 3

    Mezitím uvaříme v druhém hrnci doměkka kysané zelí.

  • 4

    Do téměř hotového masa přidáme utřený česnek a chilli papričku.

  • 5

    Ze zelí slijeme vodu a promícháme ho s masem a ještě chvíli povaříme.

Komentáře k receptu