Pečená husí játra s vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra husí
  • 25 g Slanina vepřová
  • 1.5 kávová lžička Paštikové koření
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 dl Husí sádlo
  • 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 673 mg
  • Draslík 625.5 mg
  • Vláknina 5527.5 mg
  • Vitamín A 5527.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlašské ořechy překrojíme na čtvrtky. Slaninu nakrájíme na tenké hranolky. Očistíme cibuli, rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na dílky.

  • 2

    Omyjeme a osušíme husí játra. Do přibližně stejných kousků jater zapíchneme ořechy tak, aby byly celkem uvnitř jater a játra na několika místech prošpikujeme slaninou. Poté je posypeme paštikovým kořením a bílým pepřem.

  • 3

    V pekáči rozpustíme husí sádlo, na něm zpěníme cibuli, přidáme játra a pekáček zakryjeme. Vložíme do předem vyhřáté trouby a zvolna pečeme 20-30 minut. Občas je polijeme výpekem. Upečená játra vyjmeme, osolíme podle chuti, dáme do misky a zalijeme je husím sádlem a necháme vychladnout.

  • 4

    Petrželku kudrnku omyjeme, lístky otrháme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky.

  • 5

    Játra na talířích ozdobíme petrželkou, pokrájenými rajčaty a servírujeme.

Komentáře k receptu