Beskydská omeleta s brambory a hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Anglická slanina
  • 600 g Brambory
  • 80 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 80 g Klobása uzená
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.56 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 514.8 mg
  • Draslík 1152.1 mg
  • Vláknina 9559.6 mg
  • Vitamín A 9559.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné omyté hříbky nakrájíme na plátky. Oloupeme uvařené brambory ve slupce a pokrájíme je též na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kostičky. Sýr nastrouháme. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    V jedné pánvi na 2 lžících másla a 1 lžíci sádla podusíme hříbky, které osolíme (0,5 lžičky), posypeme kmínem, černým pepřem a za stálého míchání je osmažíme dozlatova.

  • 3

    V druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce sádla, přidáme k němu slaninu, na kolečka pokrájenou klobásu, kterou krátce se slaninou dozlatova orestujeme, pak přidáme pokrájené brambory, promícháme a osmažíme je. Přidáme houby, promícháme a směs zalijeme rozšlehanými vejci, které jsme ochutili solí (0,5 lžičky) a bílým pepřem. Vejce jen mírně nadzvedneme vidličkou, pak je zakryjeme poklicí a smažíme asi 1-2 minuty. Nakonec celou omeletu posypeme nastrouhaným sýrem a pažitkou.

  • 4

    Omeletu dopečeme, případně dosolíme podle chuti a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu