Zapečené brambory po valašsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 847 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 41 g
- Sodík 191 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 105 g
- Cholesterol 14.6 mg
- Draslík 975.1 mg
- Vláknina 30607.5 mg
- Vitamín A 30607.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory oloupeme, opláchneme a vcelku je vaříme doměkka. Propláchnutou pohanku vaříme v osolené vodě do téměř kašovité konzistence. 
- 
                                2Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek rozdrtíme. Pekáč vymažeme sádlem (ostatní sádlo použijeme na smažení cibulky). Troubu předehřejeme na 165 °C. 
- 
                                3Uvařené brambory a pohanku slijeme. Brambory mírně rozšťoucháme, přimícháme pohanku a osolíme. Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Přimícháme k bramborám i se sádlem spolu s česnekem a masem. Vše promícháme a vložíme do vymazaného pekáče. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        