Lečo bez vajec

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1000 g Rajčata
  • 150 g Slanina vepřová
  • 2000 g Paprikové lusky čerstvé
  • 150 g Špekáčky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 421 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 1408.8 mg
  • Vláknina 6362.6 mg
  • Vitamín A 6362.6 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 400.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s oloupanou, nasekanou cibulí orestujeme. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a vše podusíme.

  • 2

    K téměř měkkým paprikám přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata.

  • 3

    Na pánvi opečeme na kostičky nakrájené špekáčky a vmícháme je k zelenině.

  • 4

    Nakonec pokrm okořeníme mletou paprikou, osolíme, opepříme a krátce prohřejeme.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.

Komentáře k receptu