Budíčková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Klobása uzená
  • 100 g Slanina vepřová
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 784 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 37.3 mg
  • Draslík 435.2 mg
  • Vláknina 8816.7 mg
  • Vitamín A 8816.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrájíme na malé kousky a dáme vařit podlité vodou s prolisovaným česnekem a lžičkou soli.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a osmažíme na ní cibuli nasekanou nadrobno. Posypeme paprikou a krátce orestujeme, zředíme sklenkou vody a přidáme k zelí, které dovaříme na mírném ohni doměkka.

  • 3

    Když je zelí hotové, přidáme uzenou klobásku nakrájenou na kostičky a vmícháme kyselou smetanu, ve které rozmícháme mouku. Krátce povaříme do zhoustnutí, dosolíme, opepříme a polévku podáváme ozdobenou nasekaným koprem.

Komentáře k receptu