Nadívaná holoubata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 6 g Sůl
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 100 g Chléb toastový
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Holoubata
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1717 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 410.2 mg
  • Draslík 571.5 mg
  • Vláknina 3487 mg
  • Vitamín A 3487 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse namočíme do mléka toastový chléb nakrájený na kostičky. Přidáme 2 vejce nasekaná natvrdo a petrželku. Okořeníme, přimícháme 2 syrová vejce a nakrájenou slaninu, dobře promícháme a necháme chvíli uležet.

  • 2

    Mezitím očistíme holoubata, posolíme zvenčí i zevnitř, naplníme hotovou nádivkou a zašijeme. Rozložíme na pekáč vymazaný máslem a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, až je maso měkké, potom holoubata vyjmeme, výpek podlijeme trochou vody a zaprášíme moukou. Zamícháme a necháme prohřátím vytvořit šťávu, kterou se budou holoubata rozpůlená na jednotlivé porce přelévat.

Komentáře k receptu