Telecí tokáň

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 100 g Slanina vepřová
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Lečo sterilované
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 3 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 783 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 109.3 mg
  • Draslík 575.6 mg
  • Vláknina 3590 mg
  • Vitamín A 3590 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu vyškvaříme slaninu, nakrájenou na kostičky, na ní osmahneme cibuli nadrobno. Zasypeme paprikou, necháme zpěnit, přidáme lečo. Podlijeme vodou, 30 minut podusíme, přidáme telecí maso, nakrájené na nudličky, zakryté zvolna ještě dusíme dalších 60 minut. Podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, zalijeme ho smetanou, smíchanou s moukou, osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí.

Komentáře k receptu