Telecí kotlety na houbách a špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Šunka dušená
  • 8 g Sůl
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 150 g Houby čerstvé
  • 200 g Strouhanka
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 500 g Telecí kotlety
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Sádlo vepřové škvařené
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1394 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 170.1 mg
  • Draslík 640.8 mg
  • Vláknina 4920 mg
  • Vitamín A 4920 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme a nasolíme. Obalíme v mouce, vejci a strouhance a osmažíme na rozpáleném sádle dozlatova. Uchováme v teple, třeba v troubě. Vařící vodou zalijeme nasekané listy špenátu a necháme je spařit. Mezitím na másle osmahneme nakrájené houby a necháme asi 10 minut podusit, osolíme a odstavíme. V kastrolu z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání přiléváme mléko a vaříme, až vznikne hustá bešamelová omáčka. Vmícháme kostičky šunky, pepř a sůl a nakonec okapaný špenát. Do vymazaného pekáče rozložíme osmažené kotlety, na ně navršíme houby, zalijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme dorůžova, asi 15 minut.

Komentáře k receptu