Cikánský tokáň

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 100 g Slanina vepřová
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Paprika zelená
  • 100 g Rajčata
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 6 dl Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 774 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 80.5 mg
  • Draslík 526.8 mg
  • Vláknina 5123.3 mg
  • Vitamín A 5123.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na vypečeném tuku následně osmažíme cibuli nadrobno. Zasypeme paprikou, necháme zpěnit, na základ vložíme na nudličky, pokrájené vepřové maso, orestujeme, podlijeme a zakryté zvolna dusíme. Po troškách podléváme vodou. Když je maso poloměkké, přihodíme na nudličky rozkrájenou papriku, dodusíme.

  • 2

    Nakonec přidáme nakrájená rajčata a necháme je rozvařit. Pokrm osolíme, opepříme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou, krátce povaříme do zhoustnutí.

Komentáře k receptu