Rokfórové karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 8 g Sůl
  • 200 g Strouhanka
  • 40 g Pažitka
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 0.33 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1238 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 3401 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 474.3 mg
  • Draslík 526.7 mg
  • Vláknina 7670 mg
  • Vitamín A 7670 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme se solí, přidáme papriku a strouhaný rokfór, nasekanou pažitku, trochu smetany a promícháme. Vmícháme 2 vejce, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou tak, aby vzniklá hmota byla kompaktní. Ze směsi vytvoříme malé karbanátky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře k receptu