Noky se zelím a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 9 g Sůl
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 400 g Bramborové noky
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 20 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1595 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 451.7 mg
  • Vláknina 8250 mg
  • Vitamín A 8250 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Noky dáme ohřát na napařovač do hrnce s vodou a 1 lžící oleje.

  • 2

    Zatím v kastrolu rozpálíme sádlo, na něj vložíme nakrouhané zelí a restujeme za stálého míchání, až změkne. Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Ohřáté noky přidáme k orestovanému zelí, osolíme, promícháme, rozdělíme na jednotlivé porce a přelijeme horkou slaninou i se škvarečky.

Komentáře k receptu