Maďarský hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Pstruh
  • 350 g Treska aljašská
  • 400 g Brambory
  • 300 g Losos uzený
  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 0.125 l Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 892 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 133.4 mg
  • Draslík 1865.9 mg
  • Vláknina 14420.5 mg
  • Vitamín A 14420.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.9 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí maso nakrájíme na kostky. Cibuli a brambory oloupeme, brambory rozkrájíme na kostky, cibuli nasekáme najemno. Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme je, odstraníme jadérka a stopky a nasekáme je.

  • 2

    Rozehřejeme ve velkém hrnci olej, osmahneme cibuli, přidáme brambory a smažíme 10 minut. Přidáme mletou papriku a rajčata. Do hrnce přidáme rybí základ, osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Přidáme rybí hlavy a pod pokličkou vaříme 30 minut. Poté hlavy vyjmeme a odstraníme.

  • 3

    Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Do vývaru přidáme rybí kostky s paprikovými nudličkami a pod pokličkou vaříme 10 minut.

  • 4

    Do každého talíře dáme plátek chleba a dolijeme polévkou.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu