Paprikový knedlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Rohlíky bílé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Chilli
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 5 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 552 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 360.6 mg
  • Draslík 198.7 mg
  • Vláknina 9185.7 mg
  • Vitamín A 9185.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky (200 g) pokrájíme na kostičky. V míse utřeme máslo se žloutky do pěny, poté zašleháme ještě celé vejce. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno a v pánvi na rozpáleném másle podusíme. Dvě červené papriky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Papriky uvaříme v 5 dl vody do měkka. Vaříme asi 10 - 15 minut. Uvařené papriky po vychladnutí pokrájíme na kousky, vložíme do mísy, přidáme 0,5 lžičky soli, 3 špetky pepře, 2 špetky chilli, papriky rozmixujeme na kaši a přidáme k utřenému máslu. Přidáme podušenou cibuli, promícháme, zapracujeme nakrájené rohlíky. Vzniklé těsto zakryjeme, necháme 30 minut odpočinout.

  • 2

    Těsto rozdělíme na 2 díly. Nastříháme potravinářskou fólii na kousky o velikosti přibližně 20 x 30 cm. Ve větším hrnci přivedeme k varu 3 - 4 litry vody s 0,5 lžicí soli. Z každého dílu těsta mokrýma rukama vytvoříme malou šišku knedlíku. Zabalíme je do fólie, konce dobře zakroutíme a vložíme do vroucí vody. Pomalu vaříme (podle velikosti 20 - 30 minut). V polovině vaření knedlíky opatrně obrátíme.

  • 3

    Uvařené knedlíky rozbalíme, nakrájíme pevnou nití (nebo strunou) na plátky a podáváme jako přílohu k pečenému nebo dušenému masu.

Komentáře k receptu