Roštěnky podle Esterházyho

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sádlo škvařené
  • 50 g Kapary sterilované
  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Petržel kořen
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 748 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 1464.6 mg
  • Vláknina 36189 mg
  • Vitamín A 36189 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Po obou stranách je opečeme na rozpáleném sádle a vložíme do kastrolu.

  • 2

    Na zbylém tuku podusíme nakrájenou cibuli, podlijeme vodou, přidáme pepř a papriku a vše přidáme k roštěnkám. Společně dusíme doměkka.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, dáme do ohnivzdorného kastrolu, přidáme nakrájenou a podušenou zeleninu, kapary, plátky citronu a šťávu z roštěnek, povařenou s kyselou smetanou. Krátce zapečeme.

Komentáře k receptu