Květák vařený po polsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 263 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 378.4 mg
 - Vláknina 5223.2 mg
 - Vitamín A 5223.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté růžice květáku vložíme do vařící osolené vody a při vaření je obracíme, jakmile na jedné straně změknou. Vaříme je do poloměkka.
 - 
                                2
Květák vyjmeme a necháme okapat. Posypeme jej strouhankou na sucho opraženou a pokapeme máslem.
 - 
                                3
Podáváme s bramborami nebo jako přílohu k pečenému a vařenému masu.