Karotka po polsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 244 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 516.7 mg
 - Vláknina 9183.2 mg
 - Vitamín A 9183.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné karotky překrojíme na špalíčky, malé ponecháme vcelku.
 - 
                                2
V kastrole zahřejeme trochu vody (nebo vývaru), vložíme karotky a uvaříme je do poloměkka.
 - 
                                3
Po okapání klademe na každou porci kousky másla a povrch posypeme nasucho opraženou strouhankou.
 - 
                                4
Podáváme jako předkrm nebo jako oblohu vařeného hovězího masa.