Chřest vařený po polsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 282 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 514.3 mg
 - Vláknina 10946.4 mg
 - Vitamín A 10946.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest oloupeme, konce odřízneme a vložíme jej do vařící osolené vody. (Vaříme pod pokličkou). Několikrát zkusíme, zda je chřest měkký.
 - 
                                2
Uvařený a okapaný chřest položíme na nahřátou mísu, pokapeme máslem a dvakrát příčně nasypeme proužky nasucho opražené strouhanky. Hlavičky chřestu zůstanou neposypané.