Kvas z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 116 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 1096 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 116 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 3374 mg
 - Vláknina 62800 mg
 - Vitamín A 62800 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řepu dobře omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do sklenice. Zalijeme ji převařenou teplou vodou.
 - 
                                2
Přidáme kousky tmavého chleba i s kůrkou, přikryjeme propíchaným papírem a umístíme na teplém místě.
 - 
                                3
Po několika dnech slijeme kvas do lahví a pevně zazátkujeme.
 - 
                                4
Kvas používáme při přípravě boršče.