Polská hrachová polévka s hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 242 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 30.5 mg
 - Draslík 172.4 mg
 - Vláknina 5067.3 mg
 - Vitamín A 5067.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem namočený hrách uvaříme spolu s omytým masem do měkka, maso vyjmeme, hrách prolisujeme.
 - 
                                2
Na sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Jíšku zalijeme prochladlou polévkou s prolisovaným hrachem, rozšleháme a chvíli povaříme. Okořeníme pepřem, česnekem utřeným se solí a přidáme uvařené, na kousky pokrájené maso a klobásu. Necháme jen prohřát.
 - 
                                3
Podáváme jako samostatný pokrm s chlebem.