Moczka
Suroviny
- 300 g Švestky
 - 300 g Perník
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 20 g Mandle
 - 100 g Hrozinky
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Petržel kořen
 - 10 ks Fíky sušené
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 1 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 161 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 94 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 754.2 mg
 - Vláknina 11499 mg
 - Vitamín A 11499 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.8 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 39.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Necháme nabobtnat švestky ve vlažné vodě asi 4 hodiny.
 - 
                                2
Dáme si vařit zeleninu a po změknutí ji z vývaru vyndáme.
 - 
                                3
Nakrájíme na kusy perník a namočíme do vývaru ze zeleniny, přilijeme pivo.
 - 
                                4
V malém množství vody povaříme švestky. Nalijeme je na perník, přidáme rozinky, nasekané mandle, nasekané vlašské ořechy a nasekané fíky. Posolíme a zalijeme citronovou šťávou.
 - 
                                5
V pánvi si rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a mícháme v jíšku.
 - 
                                6
Směs rozmícháme v polévce. Hotovou polévku podáváme teplou nebo studenou v malých miskách.